1 Ocak 2014 Çarşamba

YUMURTALI KETE

YUMURTALI KETE

Afyon yöresinde sac üstünde pişirilen bir gözleme çeşididir.
Hem lezzetli,hem yapımı kolay olduğundan bizim kahvaltı soframızın TOP 10'nundadır

MALZEMELER
1 adet böreklik yufka
4 yumurta
yarım çay bardağı süt(küçük çay bardağıyla)
çörekotu-karabiber-tuz-az tereyağı

YAPILIŞI
Yumurtaları,süt-çörekotu-tuz-karabiber ile şöyle bir çırpıyoruz.
yufkamızı büyük boy teflon tavaya seriyoruz;içine yumurtalı-sütlü sosumuzu ekliyoruz;sıvı olması sizi tedirgin etmesin katılaşıp kabarıyor,yufkamızın kenarlarını güzelce sos akmayacak şekilde (sosun üzerine) kapatıyoruz.Önce hararetli ısıda sonra da orta ısıda arkasını önünü çevirip tereyağı ile yağlayarak ve kapak kullanarak pişiriyoruz.
                                                       AFİYET OLSUN
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder