YUMURTALI KETE
Afyon yöresinde sac üstünde pişirilen bir gözleme çeşididir.
Hem lezzetli,hem yapımı kolay olduğundan bizim kahvaltı soframızın TOP 10'nundadır
MALZEMELER
1 adet böreklik yufka
4 yumurta
yarım çay bardağı süt(küçük çay bardağıyla)
çörekotu-karabiber-tuz-az tereyağı
YAPILIŞI
Yumurtaları,süt-çörekotu-tuz-karabiber ile şöyle bir çırpıyoruz.
yufkamızı büyük boy teflon tavaya seriyoruz;içine yumurtalı-sütlü sosumuzu ekliyoruz;sıvı olması sizi tedirgin etmesin katılaşıp kabarıyor,yufkamızın kenarlarını güzelce sos akmayacak şekilde (sosun üzerine) kapatıyoruz.Önce hararetli ısıda sonra da orta ısıda arkasını önünü çevirip tereyağı ile yağlayarak ve kapak kullanarak pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder