1 Ocak 2014 Çarşamba

KOLAY UN KURABİYESİ

KOLAY UN KURABİYESİ

Bundan 20 sene kadar önce,ağızda dağılan un kurabiyesi yapmak için uzun uzun hamuru yoğurmak gerekirdi;zamanın bereketi olunca zahmetine de katlanılırdı,şimdi sabah olmadan akşam olan günleri yaşıyoruz;un kurabiyesi hiç kusura bakmasın 15 dakikadan fazla hamur yoğurmaya vaktimiz yok:)
 Bu kurabiye tarifim tamamen sıvı yağ ile yapılıyor,10 -15 dk yoğurarak kıvama geliyor,ağızda dağılma yoğunluğu PASTANE kıvamında;eğer ısırmadan dağılan un kurabiyesi olsun derseniz OLAY UN KURABİYESİ tarifimi deneyin...(yakında)


MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
1 poşet sade kremşanti
2 yemek kaşığı buğday nişhasta
1 paket vanilya
bir  ÇAY KAŞIĞI  silme kabartma tozu
eğer tatlı seviyorsanız 2 yemek kaşığı pudra şekeri;ben kullanmadım

YAPILIŞI

Sıvı yağ-kremşanti-vanilya karıştırılır,
nişhasta-kabartma tozu ilave edilir
un yavaş yavaş yoğurdukça eklenir
yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp,iki parmak eninde şeritler yapıp üzerini çatalla çiziyoruz,istediğimiz büyüklükte kesiyoruz;180 derecede beyaz olarak pişiriyoruz,fırından çıkınca sıcakken üzerine pudra şekeri ekiyoruz.
                                                                   AFİYET OLSUN
 

                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder