26 Aralık 2013 Perşembe

PEYNİRLİ ENFES POĞAÇA

PEYNİRLİ POĞAÇA

Her evde mutlaka yapılıyordur,ama kabı ayrı olanın tadı da ayrı olur;gerçekten enfes bir lezzet,poğaçalarımı en fazla baş parmak büyüklüğünde yapıyorum,böylelikle gevrekliği tam kıvamında oluyor;aynı hamuru düz açıp-sekilli bıçakla keserek üzerine yumurta sarısı+çörekotu veya değişik baharatlar-ceviz vs.ile süsleyip kuru pasta olarak da yapabilirsiniz...

MALZEMELER
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ(ajda bardakla)
1 çay bardağı ev yapımı yoğurt
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
kabatma tozu+1 yemek kaşığı sirke
1çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz(arzuya göre ayarlanır)
aldığı kadar un

YAPILIŞI

Tüm sıvı malzemeyi karıştırma kabına alıp,yavaş yavaş unu ilave ederek;yumuşak-ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Küçük bezeler koparıp arasına peynirli(zeytin ezmesi-patates vb olabilir)harcımızı koyarak poğaça şekli veriyoruz;yumurta sarısı ile cilalayıp,çörekotu ile süsleyerek 180 derecede nar gibi pişiriyoruz..
                                                                AFİYET OLSUN
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder