30 Ocak 2014 Perşembe

ANTALYA USULÜ PİYAZ

            Antalya Usulü Piyaz

Antalya'da özellikle ızgara köftenin yanında servis edilen çok lezzetli bir piyazdır.Özellikle sosu patates salatalarında da kullanılır ve çok lezzetlidir.

Malzemeler
1 su bardağı kuru fasülye
1 su bardağı tahin
zeytinyağı -kuru soğan
domates
sivri biber
maydanoz
sumak
limon suyu
1 -2 diş ezilmiş sarımsak
Yapılışı
1-öncelikle kuru fasulyeyi ortasından bir miktar çatlamış olacak şekilde dağılmadan iyice pişiriyoruz,kendi suyunda sıcak olarak beklemeye bırakıyoruz
2-sosu hazırlıyoruz;1 su bardağı tahini 1 yemek kaşığı kadar limonun suyuyla karıştırıyoruz,bu işlemle tahinimiz kesilmiş oluyor
3-sonra yavaş yavaş devamlı karıştırmak suretiyle su ekliyoruz ve bu işleme sosumuz mayonez kıvamına gelene kadar devam ediyoruz
4-sosumuz pütürsüz olmalı,kıvamı da mayonez yoğunluğunda veya mantılık yoğurt kıvamında olmalı
5-sonra sosumuza tuz-ezilmiş sarımsağı ekliyoruz(sarımsak rendesi olmaz-mutlaka ezilerek aroması ortaya çıkarılmış olmalı)
6-kuru fasulyemizi iyice süzdürüp servis tabağımıza alıyoruz,üzerine tahin sosumuzu,jülyen doğranıp sumakla ovulmuş soğanlarımızı,ince doğranmış domates,biber ve maydanozumuzu ekleyerek servis ediyoruz.
7-orijinal piyaz tarifinde sos ilave edilince üzerine tekrar zeytinyağı eklenir,ayrıca domates biberin üzerine de haşlanmış yumurta doğranarak ilave edilir,arzu eden ilave edebilir.
                                         AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder