31 Ocak 2014 Cuma

LOĞUSA ŞERBETİ (KAYNAR)

               LOĞUSA  ŞERBETİ  (KAYNAR)

Geçtiğimiz günlerde bebeği olan bir arkadaşamıza uğradık;soğuk kış günü sıcak sıcak enfes baharat konseptiyle
içtiğimiz loğusa şerbeti tek kelimeyle nefisti...
Bazı geleneksel lezzetleri zamanlı zamansız severek yaparım;aşure- diş bulguru ve şerbet bunlardandır.
Şerbet yapımı çok  çok kolay,çocuklar da severek içiyor,misafire de değişik ve şık oluyor,denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELERİ ve YAPILIŞI

1-Şekerci Dükkanından loğusa şekeri alınır(deneme amaçlı 250gr yeterli olur),şekerciye kaç litre su alabileceği de sorulur.

2-Baharatçıya gidilir,aldığınız loğusa şekerinin miktarına göre baharat alınır(kabuk tarçın-karanfil-zencefil vb baharatları oranlayıp size tartıyorlar)

3-Tavsiye edilen miktarda su ile, şeker ve baharatlar bir güzel kaynatılır

4-Nescafe fincanlarında özellikle havanda dövülmüş bol cevizle sıcak sıcak servis edilir.
                                                   AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder