LOĞUSA ŞERBETİ (KAYNAR)
Geçtiğimiz günlerde bebeği olan bir arkadaşamıza uğradık;soğuk kış günü sıcak sıcak enfes baharat konseptiyle
içtiğimiz loğusa şerbeti tek kelimeyle nefisti...
Bazı geleneksel lezzetleri zamanlı zamansız severek yaparım;aşure- diş bulguru ve şerbet bunlardandır.
Şerbet yapımı çok çok kolay,çocuklar da severek içiyor,misafire de değişik ve şık oluyor,denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELERİ ve YAPILIŞI
1-Şekerci Dükkanından loğusa şekeri alınır(deneme amaçlı 250gr yeterli olur),şekerciye kaç litre su alabileceği de sorulur.
2-Baharatçıya gidilir,aldığınız loğusa şekerinin miktarına göre baharat alınır(kabuk tarçın-karanfil-zencefil vb baharatları oranlayıp size tartıyorlar)
3-Tavsiye edilen miktarda su ile, şeker ve baharatlar bir güzel kaynatılır
4-Nescafe fincanlarında özellikle havanda dövülmüş bol cevizle sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder