ÇİKOLATALI SÜPRİZ KEK
Bazı pastalar-börekler moda oluyor,farklı versiyonlarıyla misafirlerimizi ağırlıyor,bu kek de içinde Hindistan cevizi topu olan moda tariflerden;benim kişisel kombinim,keki Cafe Fernerdonun çikolatalı kek tarifinin mutfağımdaki malzemelere göre güncellenmiş hali,hindistan cevizi topları da denenmiş ve tutmuş ölçülerimden ;yiyenlerin özellikle beğenilerini dillendirdikleri bir tarif,deneyin defterinizde bulunsun...
MALZEMELER
kek için;
225 gr oda sıcaklığında tereyağı
4 yumurta
1 su bardağı+ çeyrek su bardağı şeker
çeyrek su bardağı kakao
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
yarım çay kaşığı tuz
vanilya kabartma tozu
Hindistan cevizi topları
2 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
vanilya
aldığı kadar Hindistan cevizi(2 çay bardağın ayakın alıyor)
çikolata sosu
sarelle benmari usulü eritilir,az miktarda zeytinyağı ile de kıvamı bir miktar açılır
YAPILIŞI
1-İlk önce Hindistan cevizi toplarını hazırlıyoruz;yumurta aklarını pudra şekerle şöyle bir çırpıp elle şekil verecek kıvama gelene kadar Hindistan cevizi ekliyoruz;sonra da kullanacağımız büyüklükte toplar yapıyoruz,benim kek kalıplarım biraz büyük olduğu için ceviz büyüklüğünde toplar yaptım;eğer kağıtta kek büyüklüğünde kalıplarınız varsa iri misketler gibi toplar yapmalısınız..yaptığımız Hindistan cevizi toplarını buzdolabına koyuyoruz
2- kekimizi yapıyoruz;bilinen kek tariflerinin aksine,yağ ile şekeri bir güzel çırpıp yumurtaları çırpmaya devam ederek birer birer yediriyoruz,sonra sırayla önce ıslak malzemeler-sonra kuru malzemeler olmak üzere diğer malzemeleri ekleyerek hamurumuzu elde ediyoruz
3-yağlanmış veya kağıt kalıp konmuş küçük kek kalıplarımıza 1-2 yemek kaşığı kek hamuru döküyoruz-1 tane Hindistan cevizi topu yerleştirip üzerini tekrar kek hamuru dökerek kapatıyoruz
4-175-180 derecede kelerimizi pişirip,ılıyınca üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz,sosu hazırlayıp hemen dökmek gerekiyor,ocaktan alınca sos koyulaşır;üzerini pasta süsü-kahvaltılık gevrek vb. ile süslüyoruz...
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder