21 Ocak 2014 Salı

FINDIK KURABİYE

FINDIK KURABİYE
Ağzınıza atmadan dağıldığı için bir lokmalık hazırlanması gereken,çok şık ve enfes bir tarif;üzerine ayva reçeli çok yakışıyor,ama evde uygun farklı reçeller de olur,eğer vişne-çilek-kayısı vb varsa kurabiyenin ortasını serce parmağınızla dikey bir delik oluşturup,pişince reçel şerbetiyle oluşan çukuru doldurabilirsiniz,ben ayva reçeli tanelerine uygun olarak daha yaygın bir çukur oluşturdum.
(kavun reçeli-karpuz kabuğu reçelininde görseli güzel olur)

MALZEMELER
125 gr tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı pudra şeker
1 çay bardağı un
vanilya-kabartma tozu
aldığı kadar mısır nişhastası

YAPILIŞI
*Yapılışına geçmeden önce,buğday nişhastası da olur,ancak kurabiyelerde mısır nişhastası-pastalarda buğday nişhastası benim kişisel tercihimdir.
 *Margarin kullanmıyorum,ama tereyağı pahalı vb.denilecek olursa;bu tarifi 1 su bardağı sıvıyağ-1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ile de deneyebilirsiniz;saadece tereyağı kokusu daha az olacaktır,ağızda dağılması çok fark etmez.

1-Tereyağı mutlaka oda sıcaklığında olmalı,pudra şeker-yumurta-vanilya ile biraz çalıştırdıktan sonra ununu ve aldığı kadar mısır nişhastasını ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.
2-Hamurumuzdan bir lokmalık parçalar koparıp,ortasını serce parmağımızla çukurlaştırıyoruz,165 derecede hafif pembe olrak pişirip,soğuyunca reçelle süsleyerek servis ediyoruz
                                                           AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder