20 Ocak 2014 Pazartesi

MOZAİK BATON YAŞPASTA

MOZAİK BATON YAŞPASTA

Bir paket petibör bisküviden en az 8 kişilik baton yaşpasta ortaya çıkaran hem pratik-hem hafif hem de görseli çok şık bir tarif;çocuklar pastaneden alındı sanıyor,ben yaptım demeniz onlar için fark etmiyor,görseli ön kabul için yeterli oluyor...
Gerçekten kreması da hazır pastaya çok benziyor;bunun için mutlaka bademli kakaolu puding kullanmanızı tavsiye ederim.

MALZEMELER
1 Paket sade petibör bisküvi

1paket bademli kakaolu puding
1 paket kakaolu kremşanti
1 paket sade kremşanti
pasta süsü

YAPILIŞI
1-Önce kakaolu-bademli pudingimizi tarifinden yarım bardak DAHA AZ süt koyarak pişiriyoruz
2-Puding pişince birkaç dakika ilk hararetinin geçmesini bekliyoruz,sonra çok soğutmadan toz halde eklediğimiz bir poşet kakaolu kremşanti ile çırpıyoruz ,kremamız hazır oluyor.
3-Servis tepsi ya da borcamda pastamızı hazırlıyoruz;püf noktası şu;bisküvileri diklemesine krema sürerek birbirinin sırtına yapıştırıyoruz,keserken verevine kesiyoruz böylece oluk deseni oluşuyor
4-Kremamızın yoğunluğu koyu olduğu için diklemesine dizilen bisküviler sağa sola devrilmiyor,artan kremayla bisküvilerin üzerini ve yanlarını kaplayıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz(yarım saat kadar)
5-1 poşet kremşantiyi tarifine göre köpürtüp kreması soğuyan pastamızın üzerini kaplıyoruz,bu işlemin sonunda kalın bir şanti tabakası oluşuyor bastamız da standart baton pastaya yakın bir büyüklüğe ulaşıyor
6-Üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz en az 3 saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra pastamız servise hazır
                                                            AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder