EFSANE TÜY PASTA
Bu pastanın adını ilk duyduğumda hafif bir pasta herhalde diye düşündüm;ama tadına bakınca saadece tüy kadar hafif değil efsane olacak kadar lezzetli olduğunu gördüm...
Ogünden sonra bu pasta yaş pastalarımın en gözde ilk üçü içine girdi;tarif sahibi,pastası kadar güzel ve nezih bir insan olan kardeşim Rabia'nın;kendisi elinden dilinden ne gördüysem güzel gördüğüm sayılı sevdiklerimdendir;ellerine sağlık....
MALZEMELER
6 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişasta
2 su bardağı un
1,5 türk kahve fincanı sıvı yağ
1,5 kahve fincanı su
birkaç damla limon suyu(kabartma tozunun üzerine)
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
keki ıslatmak için1 su bardağı süt
kreması için;
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme nişhasta
1 yemek kaşığı tepeleme un
vanilya
1 poşet kremşanti
sos için;
2 portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı mısır nişasta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı portakal+su karışımı
YAPILIŞI
1-önce sosumuzu yapıyoruz;benim aldığım tarifteki sos şeftaliliydi;mevsimine göre 1 yemek kaşığı şeker-1 yemek kaşığı nişasta-1 su bardağı meyve suyu ölçüsünü kullanarak istediğiniz meyvenin sosunu yapabilirsiniz;
portakal kabuğu rendesiyle şekerlerimizi iyice ovuyoruz,bir miktar bekletiyoruz ki rengi ve kokusu şekere geçsin
2-sonra ölçülü suyumuzu ekleyip şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz
3-sosu pişireceğimiz tencereye bu karışımı süzgüden geçirerek alıyoruz,kabuklar sosa girmeyecek;sonra nişhastayı ekleyerek karıştırarak pişiriyoruz,sos kaynayınca sıvı yağı ilave ediyoruz,karıştırmaya devam ediyoruz ki yağı içine alsın;kıvamını kontrol ediyoruz,koyu ise sıcak su ilave edip kıvamı meyve sosu kıvamına getiriyoruz
4-sosumuzu ocaktan alıp blendırla iyice çırpıyoruz,ağzını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
krema.....
Muhallebi gibi pişirip,soğuyunca köpürtülmüş 1 poşet kremşanti ile karıştırıyoruz
kek.....
1-tarifin orjinalinde bir gece önceden keki pişirip,ağzı kapatılarak bekletiliyor;kreması ertesi gün sürülüyor,ben hepsini aynı gün yapıp kremayla beklettim ,böyle de çok güzel oluyor
2-keki normal kek yapar gibi yapıp ,soğuk fırına sürerek pişiriyoruz;çıkıp soğuyunca 1 bardak sütle ıslatıyoruz,üzerine kremasını,onu üzerine de ev yapımı sosumuzu ilave edip dilediğimiz gibi süslüyoruz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder