GEVREKLİ KURABİYE
Favori Kurabiye listemin 1 NUMARASINI paylaşıyorum;
yiyenlerin ağzından tek cümle çıkabiliyor;''ÇOK GÜZEL,LÜTFEN TARİFİNİ ALALIM''
Gerçekten de çok güzel,ısırmadan ağızda dağılan kurabiye tariflerini seviyorsanız,mutlaka deneyin...
MALZEMELER
Orijinal tarifim 5 yumurta sarısıyla yapılıyordu;tarifi matematikle yeniden formüle edip sunuyorum;
ne kadar yumurta sarısı kullanıyorsanız;o kadar yemek kaşığı ile un ve pudra şekeri koyup kalanını mısır nişastası ile tamamlıyoruz...
YANİ(35-40 KURABİYE İÇİN)
3 Yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
aldığı kadar mısır nişhastası
vanilya- kabartma tozu
125 GR Tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
üzeri için;
sarelle
az zeytinyağı-
kahvaltılık gevrek
YAPILIŞI
1-Oda sıcaklığında tereyağı-sıvıyağ-pudra şekeri-vaninya-yumurta sarıları krem haline gelene kadar karıştırılır
2-Sonra un-kabartma tozu ilave edilir
3-nişhasta,yavaş yavaş eklenir;çok sert bir hamur olmasın;pasta ve keklerde buğday nişhastası kullanıyorum;ancak kurabiyelerde buğday nişhastası biraz aroma bırakıyor, onun için kurabiyede mısır nişhastasınnı tercih ediyorum;ama evde mısır nişhastası kalmamşsa buğday da olur
4-sonra dilediğimiz şekil verilip 175 derecede üzeri çatlayıp hafif pembeleşene kadar pişirilir
5-soğuyunca,üzerine benmari usulü eritilen sarelle kaşıkla dökülür;burada bir ayrıntı var,sarelle benmari usulü eritilirken mutlaka kıvamı zeytinyağı ile bir miktar açılmalıdır;başka yağ olmuyor,zeytinyağı ile açmazsak sos çok koyu oluyor,kurabiye dağılıyor;1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip,sos koyulaştıkça ilaveyi tekrar edelim;zeytinyağının kokusu olmuyor
6-sos soğumadan üzerine kahvaltılık gevreğimizi serpelim
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder