PRENSES YAŞPASTA
Bu tarifim kesinlikle yüz ağartacak,görkemli bir pasta....
Malzemeleri az,yapımı pratik,lezzeti mükemmel...
MALZEMELER
Kek için; (büyük fırın tepsisi için)
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
yarım türk kahve fincanı limonlu su
vanilya -kabatma tozu
KREMASI
1.Seçenek;1 paket muzlu krem ole(pişirilmeden krem şanti gibi
yapılan puding)
1 poşet krem şanti
2,5 bardak soğuk süt
2. seçenek;2 paket krem şanti
1 bardak muzlu süt
1 bardak sade süt
2 yemek kaşığı labne peynir
SÜSLEMEK İÇİN
Hindistan cevizi
çekilmiş antep fıstığı
benmari usulü erilitmiş çikolata
YAPILIŞI
1-Önce fırın tepsimize yağlı kağıt veya aleminyum folyo serip onu da mutlaka yağlıyoruz.
2-Sonra oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle köpürtüyoruz,
ve kalan malzemeleri ekliyoruz.
3-Kekimizi soğuk fırına sürüyoruz;165-170 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
fırından aldıktan sonra ,soğumaya bırakıyoruz;
4-kremasını hazırlıyoruz;iki seçenekte de bütün malzemeleri sütle çırparak kremayı hazırlıyoruz,iki krema da gayet güzel oluyor,evinizde hangi krema malzemesi varsa o seçeneği tercih edebilirsiniz;labne peynir kremanın erimesini engeller,bu sebeple kermese çıkacak her türlü pasta kremasına da koyabilirsiniz
5-Sonra soğuyan pastamızı yuvarlak kalıpla kesiyoruz;bardakla kesmek uygun olmuyor-pasta eziliyor;benim kalıbım yoktu,ben de 500 ml'lik plastik su şişesini ortadan ikiye kestim,üstü ve altı açıl olan bir kalıp yaptım;30 tane yuvarlak pasta çıkardım..
6-iki parça pasta alıp arasına krema sürerek birbirine yapıştırdım;sonra bir bıçak yardımıyla etrafına da incecik kreme sürdüm.
7-en son her tarafını Hindistan cevizine bulayarak,üzerini antep fıstıt ve eritilmiş çikolata ile süsledim;AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder