Bu börek,çocukların en sevdiği böreklerden ilk beşin içinde...
Milföy sevmeyenlerin bile beğenerek yediği bir tarif;yapımı da bir o kadar kolay....
MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
1,5 adet minik kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk göğsü,
1 orta boy kuru soğan
2 adet sivri biber
1 orta bor domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz-karabiber-üzerine yumurta sarısı
YAPILIŞI
Milföy hamurları masanın üzerine dizip hafif yumuşamaya bırakıyoruz.
Tavuğumuzu minik minik kuşbaşı doğruyoruz
Kuru soğanı ince ince yemeklik doğruyoruz
Domates-biberi de minik küp küp doğruyoruz,
Bütün malzemeyi yağ-tuz-karabiberi de ilave edip harmanlıyoruz;harcımızı çiğden eşit bir şekilde milföy hamurlarına paylaştırıyoruz,
Hamuru pide gibi kapatıp,bir miktar çekerek hamuru uzatıyoruz,
Üzerine yumurta sarısı sürüp buzdolabına kaldırıyoruz,misafir gelmeden az önce fırına sürüp pişiriyoruz.
Buzdolabında dinlendirip pişirilirse,milföy hamuru daha çok kabarıp-tel tel oluyor,zamanınız yoksa direk pişirilse de oluyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder