22 Şubat 2014 Cumartesi

İÇLİ PARMAK TATLISI

    İÇLİ PARMAK TATLISI
"Nefis Yemek Tarifleri"nden denediğim ve kesinlikle favorilerim arasına giren bir tatlı,şerbetli olmasına rağmen gerçekten hafif ,görseli de gayet şık .Özellikle yemek davetlerinde ve bayramlarda benim favorilerim arasında,mutlaka denemenizi tavsiye ederim...
MALZEMELER
125 gr tereyağı
1 yumurta
yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı irmik
un
vanilya-kabartma tozu
üzeri için;1 su bardağı irmik
şerbeti için;2,5 su bardağı şeker
                    3 su bardağı su
içi için;ceviz-badem-fındık-az tarçın
YAPILIŞI
1-Önce şerbetini kaynatıyoruz,kaynayınca birkaç damla limon sıkıp,5 dakika kadar daha kaynatıp,soğumaya bırakıyoruz
2-sonra oda sıcaklığındaki tereyağımızı ve diğer malzemeyi  elimize yapışmayan yumuşak bir hamur olarak yoğuruyoruz.
3-içini hazırlıyoruz,evde ne varsa fındık-ceviz-badem arzuya göre az tarçınla karıştırıyoruz
4-hamurumuzdan iri ceviz büyüklüğünde bezeler alıp poğaça gibi açıyoruz,ortasına harcını koyup görseldeki gibi kapatıyoruz
5-180 derecede pişiriyoruz,fırından çıkınca 1-2 dakika sonra soğuk şerbet ilave ediyoruz
                                                                    AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder